Market Outlook
A existat o mare anticipare pe piata in ultima saptamana, in principal datorita intalnirii FOMC. Dupa ce au sugerat ca au inceput sa ‘se gandeasca sa vorbeasca despre reducerea achizitiilor de active’, traderii au asteptat cu nerabdare mai multe indicii din partea FED. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat, deoarece J. Powell a fost din nou dovish si nu a indicat ca tapering-ul este mai aproape. Participantii la piata vor trebui acum sa astepte cu rabdare viitorul simpozion Jackson Hole pentru mai multe indicii.
Dolarului american nu i-a placut bias-ul Dovish al FED-ului. Datele economice americane continua sa fie mixte si toate privirile sunt acum indreptate spre Jackson Hole peste cateva saptamani. Saptamana trecuta indicele DXY a scazut cu 0.9% pentru a se inchide la 92.09.
Euro a gasit o anumita forta in urma unor date economice puternice – inflatia a depasit cu usurinta asteptarile, CPI-ul german fiind acum de 3.8% anual si CPI din zona euro depasind obiectivul de 2% pentru prima data din 2018. Nu trebuie sa ne surprinda daca vom vedea EURUSD spre 1.20 in urmatoarea perioada.
Monedele marfurilor au fost mixte, intrucat piata a incercat sa digere dovezile FED si actiunile s-au deplasat lateral. AUD si NZD au fost in mare parte flat, in timp ce NOK, CAD, JPY si MXN au crescut in jur de 1%.
Petrolul a revenit puternic pentru a doua saptamana la rand si ar putea continua sa faca acest lucru pana cand OPEC+ va fi de acord cu cresteri substantiale ale productiei. Saptamana trecuta WTI s-a adunat 2.2% pentru a se inchide la $73.66.
Metalele pretioase incearca sa se adune, dar raman slabe, avand in vedere fundamentele predominate. Odata cu inflatia in crestere brusca si FED ramanand Dovish, metalele ar fi trebuit sa se descurce mult mai bine, si acest lucru ar trebui sa-i ingrijoreze pe cumparatori. Saptamana trecuta, Aurul s-a adunat cu 0.7% la $1814, iar Argintul a castigat 1.3% pana $25.49.
Actiunile s-au deplasat lateral toata saptamana, apropiindu-se de noile maxime istorice. Avand in vedere ca majoritatea bancilor centrale majore raman Dovish, activele de risc par sa nu aiba alta alternativa decat sa mearga mai sus. Evaluarile sunt foarte mari, dar, dupa cum se spune ‘atata timp cat muzica continua sa cante, trebui sa continui sa dansezi’. Saptamana trecuta, indicele S&P500 a scazut cu 0.2% mai jos, pana la 4403 puncte.
Obligatiunile au fost ajutate de FED-ul Dovish si au continuat sa dea dovada de forta. In cele din urma criptomonedele se tranzactioneaza din nou foarte puternic si asa cum am precizat acum cateva zile bune, este foarte probabil ca acesta sa fie bottom-ul din Crypto si sa vedem ca acest raliu va continua in urmatoarea perioada.