ANALIZA FOREX AUDJPY
In ultima perioada am discutat destul de mult de sentimentul bearish si incertitudinea din piata, cauzata de mai multi factori. Recent, la Webinarul saptamanal sustinut pentru membrii comunitatii noastre, am adus in discutie S&P500 si NASDAQ, unde am specificat ca in opinia mea, dupa un False Breakout-ul peste All-Time High este foarte probabil sa vedem un breakdown si un sell-off.
Pe S&P500 si NASDAQ pe langa pattern-ul tehnic de FB la all-time high peste nivelul de la 2940(S&P500) , am observat si alte lucruri interesante pe care le-am impartasit la Webinar si anume NASDAQ si S&P500 fac False Break la All-Time High pe cand DJI nu reuseste nici macar sa atinga vechiurile high-uri.
Toate aceste piese de puzzle corelate cu faptul ca am vazut piata de Bunds spre all-time high in timp ce randamentul pe 10 ani a scazut agresiv, s-a vazut si in monedele de “siguranta financiara” precum yenul japonez si francul elvetian, unde zilele trecute am anticipat un breakdown pe EURJPY iar primul nostru target de la 121.00 a fost atins.
Alte motive fundamentele care m-au dus cu gandul la acest sentiment de risk-off au fost razboiul comercial dintre US – China care este factor important in economia globala.
Mai avem si alte motive de ingrijorare precum inverted yield curve unde vedem randamentul pe 10 ani mai mic decat randamentul pe 3 luni ceea ce din nou este un semnal de o posibila recesiune si motiv de ingrijorare pentru care am vazut o scadere agresiva pe S&P500.
Mai sunt si alti factori de care am mai discutat in trecut, precum datoria globala la maxime istorice si composite home price index 20 years la un nivel mai ridicat decat inainte de criza financiara din 2008.
Interesante lucruri se intampla… Nu vreau sa va sperie aceste lucruri dar simt ca este de datoria mea sa fiu obiectiv si sa va tin la curent cu ceea ce se intampla.
Revenind la analiza noastra saptamanala si graficul de AUDJPY, pot spune ca nu a trecut mult timp unde discutam de range-ul / consolidarea din primul trimestru al anului 2019 de pe Aussie – Yen, avand ca bottom zona de la 77.50 si top zona de 79.66.
La jumatatea lunii Aprilie am obtinut un false breakout pe AUDJPY si asa cum am specificat, in ultima perioada deoarece am avut exemple perfecte, de cele mai multe ori un False Break poate sa insemne un breakdown daca si contextul fundamental este bun.
Dupa false breakout-ul de la jumatatea lunii Aprilie, ne asteptam ca bottom-ul consolidarii de la 77.50 sa fie din nou in-play DAR mai mult de atat am obtinut un break sub acest nivel important si vedem Aussie – Yen testeaza nivelul important de la 75.35.
Avand in vedere pattern-ul tehnic si miscarea pretului de la jumatatea lunii Mai pana acum, este FOARTE posibil cat de curand sa vedem un breakdown pe AUDJPY sub zona de 75.35 pe care il urmaresc cu interes.
Asa cum stiti atunci cand vine vorba de Swing Trading imi place sa corelez analiza tehnica cu cea fundamentala si Risk – Reward-ul sa fie de minim 3R+ ideal 5R+ iar Aussie se incadreaza perfect in aceasta categorie.
Daca corelam toate piesele de puzzle din analiza tehnica cu fundamentele bearish si sentimentul de incertitudine cauzat de razboiul comercial dintre US – China , AUD o sa aiba cel mai mult de suferit daca nu se obtine un deal favorabil intre cele doua mari puteri ale lumii, deoarece economia Australiei depinde cel mai mult de China fata de celelalte tari, iar RBA o sa fie fortati sa faca un rate cut si un discurs Dovish daca acest lucru se va intampla.
De urmarit cu atentie un break sub zona de la 75.35. Un Daily Close sub aceasta zona si nivelul de la 72.45 o sa fie expus, urmat de low-ul de la inceput de an si Flash Crash-ul din zona de 70.60.
Va reamintesc ca tranzactionarea implica riscuri si recomand sa cititi avertismentul de la sfarsitului descrierii din video-ul de pe YouTube.
Succes!
Avertisment:
Tranzactionarea instrumentelor financiare implica risc de care trebuie sa fii constient inainte de a intra intr-o tranzactie. Orice analiza sau idee de tranzactionare reprezinta o opinie personala, iar decizia de a o urma este pe propria raspundere, luand in calcul riscul.
Sunteti pe deplin responsabil pentru orice decizie de investitie sau de tranzactionare pe care o faceti. Astfel de decizii ar trebui sa se bazeze exclusiv pe evaluarea situatiei financiare, a obiectivelor de investitii si a tolerantei la risc.
Materialele prezentate au scop educational si informativ, fiecare persoana fiind responsabila de aplicarea acestora.