Swing Trading Crypto: Top 10 reguli de urmat
Swing trading-ul pe piata de crypto este una dintre cele mai bune modalitati de a valorifica miscarile aduse de acestea pe o perioada care se intinde pe mai multe zile / saptamani.
Tranzactionarea cryptomonedelor care se afla intr-un ciclu bullish reprezinta o modalitate foarte buna de a obtine randamente mari in perioade relativ scurte de timp.
Majoritatea traderilor de cryptomonede esueaza deoarece ei nu urmeaza un proces sau niste reguli care sa le ofere un avantaj fata de alti participanti ai pietei.
Iata cele 10 reguli pe care le impartasim cu voi:
1) Limiteaza-ti riscul peste noapte atunci cand faci tranzactii de swing
Pietele de cryptomonede sunt deschise 24/7, ceea ce inseamna ca pretul se poate misca in timp ce dormi si nu poti lua masuri.
Cel mai indicat este sa tranzactionezi dimensiuni mai mici pentru a-ti limita riscul de peste noapte. Foloseste un stop loss pentru a te proteja impotriva pierderilor mari.
2) Utilizeaza o strategie care sa includa un stop loss
Orice tranzactie are sanse sa esueze. Trebuie sa fii intotdeauna pregatit pentru scenariul in care tranzactia merge impotriva ta. O parte esentiala a unui trader de swing profitabil este aceea ca inregistreaza pierderi mici (Stop Loss-ul nu trebuie sa depaseasca 1-3% din capital pentru fiecare pozitie).
3) Tranzactioneaza bani pe care esti dispus sa-i pierzi
Tranzactionarea tuturor economiilor tale te va face sa tranzactionezi emotional, lucru ce iti va ingreuna luarea unor decizii bune. Iti recomandam sa tii riscul sub control si sa fii lipsit de emotii atunci cand tranzactionezi.
4) Nu folosi foarte multi indicatori
Majoritatea traderilor profitabili folosesc doar cativa indicatori atunci cand tranzactioneaza.
Tine minte ca price action-ul este cea mai buna metoda prin care poti preconiza viitoarele miscari ale pretului pe piata de crypto. Nu te baza si nu lua decizii in mod special doar pe baza unui indicator care poate da semnale ‘false’.
5) Tine cont de trendul Bitcoin-ului
Bitcoin tinde sa se comporte ca un lider pentru piata cryptomonedelor. Adesea, altcoinurile vor urma miscarea Bitcoinului. Bineinteles, aceasta nu este o corelatie exacta, dar este ceva de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti sa intri sau sa iesi dintr-o tranzactie.
6) Intocmeste-ti un plan de tranzactionare scris
Toti traderii de succes isi realizeaza un plan care ii va ajuta sa isi respecte deciziile viitoare. Tot planul le va reaminti mai tarziu ce au de facut, cand poate vor fi supusi presiunii pentru luarea unei decizii si simt ca nu vor stii ce sa faca.
7) Alege sa securizezi din profit pe masura ce il ai
Piata cryptomonedelor este foarte volatila. In mod normal, atunci cand pretul se misca, nu o va face intr-o singura directie, fie ea sus sau jos. Pentru a nu te transforma dintr-un invingator in invins, recomandarea noastra pentru toti traderii este aceea de a iti securiza o parte din profituri atunci cand pozitia a mers in favoarea ta si se afla in castig.
8) Asteapta retrageri ale pretului pentru a intra in piata
Piata cryptomonedelor va face adesea pullback-uri si va retesta nivelurile de rezistenta anterioare. Astfel oferindu-ti oportunitati cu un risc bine definit si un potential profit mai mare avand un risk-reward favorabil.
9) Nu adauga la pierderi
Volatilitatea de pe pietele cryptomonedelor iti permite sa ai potentiale profituri uriase in perioade foarte scurte de timp. Cu toate acestea, daca incepi si pierzi tranzactii si scazi in statistici, iti pui contul de tranzactioanare in pericol imens.
Daca te afli intr-o tranzactie pierzatoare, tine-te de plan si nu adauga la pozitie doar pentru ca se afla la un pret mai bun. Nu ezita sa inchizi in pierdere si sa iti asumi un Stop Loss daca ceva nu mai merge conform planului tau. Odata ce ipoteza ta s-a dovedit a fi ‘gresita’ este timpul sa te adaptezi la noile conditii ale pietei.
10) Muta-ti din profituri in contul personal
Nimeni nu cred ca isi doreste sa isi tina toti banii pe exchange-urile de crypto care pot fi ‘hack-uite’ ocazional. Au existat nenumarate atacuri ale hackerilor de-a lungul timpului, in care oamenii au fost pagubiti. Tocmai de aceea, dupa o serie de tranzactii care ti-au adus un randament ridicat, este bine sa retragi o parte din bani si sa iti lasi pe cont o suma care sa iti permita sa tranzactionezi in continuare.
Iata cateva dintre oportunitatile impartasite in ultimele luni cu membri din comunitate in care se puteau obtine randamente fantastice de peste 1000%.
22 Iunie 2020: ETHUSD Daily Chart
Ethereum se afla la acel moment in zona de $215. La momentul scrierii se tranzactioneaza peste pragul de $2000. Un randament incredibil de aproximativ 1000%.
Discutam la acel moment (21 Iunie 2020) ca atata timp cat pretul se afla peste pragul de $200 nu am motive sa imi schimb viziunea si bias-ul Bullish.
Pe data de 5 ianuarie 2021 am decis sa adaug la portofoliu si ETC & ChainLink.
ETC se tranzactiona la acel moment in jurul valorii de $7 iar ChainLink in jurul valorii de $13.
ETC a oferit un randament de peste 200% in ultimele luni avand in vedere ca la momentul scrierii se tranzactioneaza in jurul valorii de $21.
ChainLink se tranzactioneaza in jurul valorii de $37 oferind si el un randament de aproape 200% in ultima perioada.
O alta investitie extraordinara a fost VeChain. Am discutat cu membri comunitatii de VET inca de la inceputul lunii iulie 2020 atunci cand pretul tocmai facuse un breakout important in zona de 0.09.
VeChain se tranzactioneaza acum undeva in jurul valorii de 0.16 si ne-a oferit un randament de peste 1500%.
Cu siguranta mai devreme sau mai tarziu acest ciclu de bullish run pe piata de crypto se va termina. Cand va veni acest moment noi vom fi pregatiti si o sa impartasim cu tine toate aceste informatii. Intre timp, am facut o mica gluma cu membri comunitatii spunand ca cine a cumparat macar 1 ETH atunci cand se afla la pragul de $200, si-a scos investitia pe TOATE cursurile noastre, avand in vedere ca la momentul scrierii ETH se tranzactioneaza peste pragul de $2000.
In data de 19 mai 2021 am avut parte de un sell-off extrem de agresiv pe piata de crypto (bitcoin + altcoins). Am anticipat acest sell-off si l-am impartasit cu membrii comunitatii noastre inca din 18 Aprilie atunci cand BTC se tranzactiona sub pragul de 60k si ne asteptam sa vedem urmatorul likely destination catre zona de 40-45k si in extensie 30k.
Poza 18 Aprilie
Update: 18 Mai – asa cum ne asteptam BTC a atins pragul de 40k si in extensie 30k.
Concluzie: piata Crypto este o piata „proaspata” care poate sa ofere un mare potential. Insa, ca sa profiti la maxim de toate oportunitatile, trebuie sa le descoperi. Iar acest lucru il faci prin cunostinte solide, nu prin „ghicit”‘ sau „auzit”.
Ne citim curand!
Ganduri bune,
Cristian Burcea